Субота, 27/Кві/2024, 04:58Вітаю Вас Гість | RSS
Рокитнянський ЗЗСО №2
Меню сайту
Категорії розділу
Освіта [7]
Все про освіту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

10:01
ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ДНІ

«Живе Кобзар у пам’яті народу,

Живуть його слова, і мрії, і думки.

Хоч зазнавав великі перешкоди,

Та спадщина його сягла віки»

     Є імена, що увібрали в себе душу народу, стали часткою його життя. Саме таким для українців є ім’я Тараса Григоровича Шевченка,  славетного і  величного митця, людини планетарного масштабу.

    З 5 березня  по 10 березня у нашому навчальному закладі пройшли Шевченківські дні.

       Лідерами закладу та вчителями української мови і літератури (Т.В. Степаненко, Н.Я. Мирончук)  було оформлено  інформаційну дошку «Великий син великого народу»,  присвячену до дня народження Т.Г. Шевченка - співця вільної України, геніального поета, прозаїка, драматурга, мислителя,  історика, етнографа, фольклориста, талановитого художника. Тетяна Василівна Степаненко, класний керівник 5 класу, підготувала  та провела інформаційну хвилинку для учнів 5-11 класів.  П’ятикласники розповіли про життя і творчість митця, про його безмежну любов до рідної землі.  Учасники заходу читали свої улюблені вірші  Тараса Григоровича Шевченка.

   Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка – живе і вічне. Його творчість зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу.  Про те, що його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були і залишаються думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів, розповіли учні на інформаційній хвилинці «Він буде вічно жити».  

     Пам’ятає народ свого Кобзаря, вшановує його пам’ять.

   На сучасному етапі розвитку  України саме Т. Г. Шевченко та його творчість є духовними наставниками, прикладом справжньої відданості і любові до рідної землі, рідного народу.

Переглядів: 267 | Додав: NataKoval | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту