Четвер, 25/Кві/2024, 18:37Вітаю Вас Гість | RSS
Рокитнянський ЗЗСО №2
Меню сайту
Категорії розділу
Освіта [7]
Все про освіту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

10:50
Поїздка в Карпати

       З 11.06 по 15.06.17 р. учні Рокитняської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 здійснили поїздку до мальовничих Карпат під керівництвом класних керівників Коваль Н. О., Драги Л. П., Романюк Л. О.

      Учні відвідали багато цікавих місць, набралися приємних вражень, зміцнили здоров’я завдяки чистому повітрю, поповнили багаж знань стосово природи Українських Карпат.

      Вам цікаво, які саме місця ми відвідали? 

      Першого дня:

Стежка  Довбуша

    В Українських Карпатах є багато об'єктів, названих на честь ватажка опришків (повстанців) Олекси Довбуша: Скелі Довбуша, Камінь Довбуша, Печера Довбуша. Біля прикарпатського міста Яремче знаходиться цікава туристична атракція - «Стежка Довбуша».
Починається маршрут в урочищі Дрибка, піднімається до скель, а звідти туристична стежка спускається вниз, утворюючи кільце. Повністю пройти цей маршрут можна приблизно за 4 години. По всій стежці вам на очі будуть потрапляти тематичні скульптури майстра Дарія Грабаря. До того ж, крім кам'яних скульптур, на маршруті стоять інформаційні стенди.
Проте найцікавішим місцем на «Стежці Довбуша» є печери, в одній з яких, за легендою, захована скриня з золотом Довбуша. Вхід в печеру можна побачити тільки раз на рік - в ніч на Івана Купала. Однак заволодіти ним вам все одно не вдасться: скарби зачаровані, і той, хто винесе скарб із печери, окам'яніє назавжди, як тільки золото блисне в місячному світлі.

Водоспад «Пробій» та сувенірний ринок в Яремчі

Пробій — один з небагатьох карпатських водоспадів, до якого не треба далеко їхати: знаходиться він у самому серці м. Яремче.

По обидва боки вздовж довгої вулиці над рікою Прут стоять різьблені дерев’яні будиночки: тут можна придбати вироби народних промислів та ремесел Гуцульщини – гуцульську кераміку, вишиті сорочки, плаття, рушники, ґердани (плетені з бісеру жіночі прикраси), вироби з овечих шкур та шерсті (ліжники, кожухи, кожушки, ін. шубний одяг, гуцульські килими). Більшість з того, що ви побачите тут – вироби ручної роботи, за кожним з яких стоїть вікова історія збереження традицій виготовлення.

Дорогою на яремчанський ярмарок ви обов’язково пройдете вузьким мостом, під яким гуде Пробій – чи не найповноводнійший каскадний водоспад Українських Карпат. Кажуть, раніше висота падіння води тут сягала 25 метрів, проте для сплаву лісу по ріці Прут водоспад підірвали, значно зменшивши його висоту.

Водоспад Гук Женецький

Однокаскадний красень, прогулянка до якого може стати прекрасним варіантом як зимової днини, так і влітку. Не ховайте фотоапарат в рюкзак: довкола казкові пейзажі гір Ґорґани, пряма і переважно асфальтована дорога вздовж мальовничого потоку Женець зі скельними виступами та височенними смереками понад водою!

Гуків у Карпатах чимало. Але Женецький Гук — найвідоміший серед туристів. Ще б пак: до нього веде пряма дорога — 3 км рівнесеньким асфальтом і ще десь стільки ж ґрунтовою дорогою .

Другого дня:

Підйом на Говерлу

Говерла  — найвища вершина Українських Карпат і найвища точка України, висота 2061 м. Розміщена в гірському масиві Чорногора, на межі Надвірнянського району Івано-Франківської області та Рахівського району Закарпатської області за 17 кілометрів від кордону з Румунією.

Говерла є найвищою точкою України. 16 липня, у день прийняття Декларації про державний суверенітет України, громадські організації традиційно підіймають на вершині Говерли Державний Прапор України, зокрема, в рамках акцій «Прапор — на вершину!». З нагоди п'ятої річниці незалежності України на вершині встановлено плиту, в яку вмонтовані капсули з землею з усіх областей України. Тут також знаходиться великий металевий хрест, скульптурний монумент з українським тризубом (що зазнав вандалізму в 2007 році) і бетонний стовп.

Третього дня:

Переверута хата

Дорогою до гірськолижного курорту «Буковель» можна побачити незвичайну архітектурну споруду – Перевернуту Хату в Поляниці. Споруда стала першим в Україні архітектурним дивом.
Споруди-перевертні, в яких розташовано готелі і ресторани, не є дивиною в Європі. Але для України – це перша такого роду будівля. Хата здається невеликою, хоча за площею вона має 85 квадратних метрів.
Це дуже популярне місце серед туристів – крім будиночка-перевертня, поруч розташовано великий ринок сувенірів і місцевих виробів – усіляких трав, чаїв, медів, корінців, грибів і напоїв.

Буковель. Канатна дорога

У нашому світі існує безліч розваг та забав, але єднання з природою приносить нам одне з найбільших задоволень. Можливість побувати на вершині гори, побачити невимовні пейзажі, вдихнути чисте повітря карпатських гір – це прекрасний спосіб відновлення душевної рівноваги, отримання заряду позитиву та енергії. Канатна дорога в Буковелі дозволить оцінити красу української гірської природи, побачити панораму навколишньої місцевості і навіть простори Закарпатської області.

Манявський водоспад

Манявський водоспад — водоспад в Українських Карпатах (масив Ґорґани); гідрологічна пам'ятка природи загальнодержавного значення. Розташований у межах Богородчанського району Івано-Франківської області, на південний захід від села Маняви.

Площа природоохоронної території 1 га. Перебуває у віданні ДП «Солотвинський лісгосп». Мальовничий водоспад над товщею флішевих утворень еоцену Скибового покриву Карпат, оточений ялицево-буковими насадженнями.

Водоспад розташований на річці Манявці (притока Бистриці Солотвинської), у мальовничій ущелині, серед стрімких гір. Висота падіння води бл. 20 м. Один з найвищих водоспадів в Українських Карпатах.

       Напротязі трьох днів, учні разом із супроводжуючими проживали у прекрасному та затишному гостинному дворі "АртГір", звідки також можна було полюбуватися прекрасними карпатськими краєвидами.

Переглядів: 494 | Додав: NataKoval | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту