Середа, 24/Кві/2024, 22:19Вітаю Вас Гість | RSS
Рокитнянський ЗЗСО №2
Меню сайту
Категорії розділу
Освіта [7]
Все про освіту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

09:04
Акція “Допоможемо птахам взимку”

        Зимовий час – це не тільки веселі свята, жваве катання з гірок, відчайдушна гра в сніжки, але і міцні морози з пронизливим вітром. Тому наше завдання – піклуватися про братів наших менших. Зимуючі птахи дуже потребують допомоги. Горобці, синички, дятли снігурі, дрозди горнуться взимку до людських помешкань в очікуванні нашої допомоги. І якщо ми не допоможемо їм, то хто допомагатиме нам весною й влітку у боротьбі зі шкідниками?

      Учні 2-А класу зі своїм класним керівником Бездітною Т.Г. вирішили влаштувати їдальні для птахів.  Головними помічниками  були батьки учнів, разом з якими  вони змайстрували для пташок годівнички та розмістили їх на подвір’ї школи. Завдання кожного учня нашої школи – щодня  насипати туди насіння, крихти хліба, підвішувати шматочки несолоного сала..

         Тепер дітлахи та дорослі спостерігають за птахами, що прилітають на годівниці з метою простежити особливості поведінки птахів та їх харчування.

       На підставі отриманих відомостей ( фотографій і спостережень) учні та класний керівник Бездітна Т.Г. оформили стенд - презентацію про виконану роботу.

       Тяжко пташкам взимку. У мороз і заметіль птахи замовкають. Вони ховаються у затишні місця і настовбурчують пір’я –  від цього їм стає  тепліше. Довгу зимову ніч пташки проводять по – різному.   Важко  стає  птахам здобувати поживу, але найбільше пташок гине не від холоду, а від голоду, адже в цьому році снігу випало багато і корм знайти не так вже й просто.

     Найголовніше, щоб у годівничці завжди був корм, який має бути захищеним від опадів та вітру. Годівнички мають надійно кріпитися до дерев чи підвіконня, не слід розміщувати годівниці на землі чи низько над нею, щоб не приваблювати котів.

   Виготовляють годівниці з підручних матеріалів: звичайної пластикової пляшки, пластикового відерця, пакету з-під молока чи соку. Але краще годівничку виготовляти дерев’яну. Вона надійна та  міцна . Прикріплюються вони до дерева чи біля вікна за допомогою мотузок. Не будемо байдужі до пташок. Допоможемо всі разом їм перезимувати.

Переглядів: 290 | Додав: NataKoval | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту